Accés al contingut Accés al menú de la secció
home
Home  > null
 
Friday, 07 April 2017

Obertura d'inscripcions al "Let's Clean Up Europe" 2017

Els dies 12, 13 i 14 de maig de 2017 se celebra a tot Europa aquest gran esdeveniment que consisteix en la realització d’accions de neteja en espais naturals del nostre entorn per part dels ciutadans.


lcue 2017

Participa al Let's Clean Up Europe!

Ja estan obertes les inscripcions per participar al Let's Clean Up Europe d'enguany, un esdeveniment amb abast europeu que consisteix en realitzar accions de neteja dels nostres espais naturals i que tindrà lloc els propers dies 12, 13 i 14 de maig.

Una operació de neteja dóna resposta a problemes ambientals originats per abocaments incontrolats en espais naturals (boscos, rius, platges, rieres…), per tal d’evitar possibles contaminacions i restaurar-ne l’habitat i el paisatge. Més enllà d’aquest fet, l’acció també té un alt potencial de sensibilització per la ciutadania, en ser una bona oportunitat per visualitzar de forma directa l’efecte dels comportaments incívics.

Poden participar les administracions públiques, empreses, associacions, escoles, o universitats que així ho desitgin, organitzant una operació de neteja. I els ciutadans, a través de la seva participació directa en aquestes activitats.

Els organitzadors rebran un kit de material logístic (bosses de ràfia reutilitzable, guants protectors i armilles). Des d'avui fins al 31 de març teniu temps per a inscriure una acció de neteja, el material es lliurarà per ordre d’inscripció d’activitat i fins a exhaurir les existències. 

Us animem doncs a organitzar una operació de neteja en un espai natural proper! 

 

Recordeu que podeu compartir les vostres activitats a les xarxes socials amb els hashtags #letscleanupCAT i #cleanupEurope

Seminari de preparació LCUE

El dia 6 d’abril tindrà lloc al Centre d’Estudis del Mar (CEM) de Sitges un seminari de preparació per a les entitats que planegin fer una neteja de platges.

El seminari pretén promocionar el Let's Clean up Europe 2017 entre associacions mediambientals, tècnics municipals i altres, així com homogeneïtzar les caracteritzacions de deixalles marines per tal d’obtenir dades el més homogènies possibles. També vol explicar, compartir i debatre les experiències més interessants de diferents associacions en temes de neteges i acabarà amb  una neteja d’un fragment de platja (100 m) de davant el CEM.

Inscripcions per correu electrònic:  cem@diba.cat

Trobareu tota la informació i material addicional a l'enllaç "Més informació" que s'adjunta a sota

 

Hashtag de la campanya #cleanupEurope i #letscleanupCAT