Accés al contingut Accés al menú de la secció
home
Divendres, 17 de febrer de 2017

La Generalitat destinarà 1,75 milions a recuperar el sòl contaminat de l’antiga empresa DEMIMESA, a l’Alt Penedès

El finançament l’assumeix l’Agència de Residus de Catalunya amb fons propis i a través de la part dels fons del cànon de residus industrials, que es recapta des de 2014


demimesa

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha visitat avui l'antic espai ocupat per l'empresa DEMIMESA, al nucli de la Beguda Baixa, dins el terme municipal de Sant Llorenç d’Hortons (Alt Penedès), i ha anunciat que aviat s'obrirà un concurs per contractar les actuacions de recuperació del sòl contaminat als terrenys que ocupava l’antiga empresa de recuperació de bateries Derivados de Minerales y Metales, SA (DEMIMESA).

Durant la visita a la zona contaminada, el conseller Rull, acompanyat de l’alcalde, Jordi Ferrer, de la secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marta Subirà, i del director de l’ARC, Josep Maria Tost, ha remarcat que l’espai “tornarà a incorporar activitat econòmica i podrà acollir sòl per habitatges”.

En aquests darrers dos anys, s'han executat les dues primeres fases de les obres de recuperació, que han consistit a enderrocar l’edifici fabril, retirar les runes i el fibrociment, i treure les escòries de foneria de plom, amb un cost d’uns dos milions d’euros. En aquestes actuacions es van haver de gestionar 575 tones d’amiant, unes 3.000 tones de de runa i unes 16.000 tones d’escòries. A partir d’ara caldrà executar la darrera fase, que consistirà a recuperar el sòl, una actuació que tindrà un pressupost aproximat d’1,75 milions d’euros.

El conseller Josep Rull ha posat de relleu que la tasca de recuperació dels sòls contaminats ha estat “d’una gran magnitud en termes econòmics i de complexitat tècnica”, i ha conclòs que “el resultat final és que aquest serà un espai adequat per tornar a incorporar activitat econòmica, d’una banda, i, segons les previsions de l’Ajuntament, acollir sòl per habitatges”.

 

Podeu ampliar la informació en la nota de premsa que s'adjunta a continuació, i també consultar les infografies (en pdf) dels treballs realitzats.