Accés al contingut Accés al menú de la secció
home
Dilluns, 06 de febrer de 2017

Tret de sortida al Fòrum Waste in Progress

El director de l’Agència de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost, exposa l’experiència del cànon de residus a Catalunya com a element incentivador de la recuperació de residus


waste in progress

El director de l’Agència de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost, ha presentat aquest matí la ponència “Penalitzar  + incentiva. Una suma que multiplica” en el curs de la primera jornada del Forum Waste In Progress a Girona. Ha destacat la importància a Catalunya de la fiscalitat ambiental a partir de l’aplicació dels cànons de residus (abocador i incineradora) i la singularitat del retorn, així com la incipient aplicació del Pagament per Generació amb un potencial de futur enorme, lligat a la transparència i coresponsabilitat econòmica. Per Tost, és una política que s’ha de combinar amb una educació ambiental, des dels ens locals, on la proximitat sigui un factor clau.

Més de 400 assistents diaris procedents d'institucions, administracions i empreses d'arreu de l'Estat espanyol, ponents internacionals sobre dotze experiències d'èxit en la recollida selectiva de residus en ciutats -des de Seül fins a Sanremo- , empreses amb novetats tecnològiques sobre la recollida de residus i l'intercanvi d'experiències entre tots els participants. En resum, això és part del que la Fira de Girona acull des de dilluns i fins dimecres en el Fòrum Internacional de Gestió de Residus Municipals #wasteinprogress, el primer congrés que se celebra al món central en models de recollida selectiva.

Més informació