Accés al contingut Accés al menú de la secció
home
Divendres, 22 de setembre de 2017

Una delegació d’autoritats i del Programa de Nacions Unides pel Desenvolupament (PNUD) del Líban visiten instal·lacions de residus de Catalunya.

Una delegació formada per autoritats i tècnics de la Unió de Municipis d’Al Fayhaa i personal del Programa de Nacions Unides pel Desenvolupament (PNUD) del Líban han visitat instal·lacions de gestió de residus de Catalunya i han realitzat un intercanvi d’experiències.


visita liban

La visita tècnica s’ha portat a terme en el marc de l’acord de la Generalitat de Catalunya, del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, la Diputació de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona per donar suport als municipis d’acollida de refugiats del Líban que han de fer front a la problemàtica de la gestió de residus degut a l’increment de la població. El Líban és un dels països més castigats per la crisi dels refugiats a la Mediterrània on més d'una quarta part de la població són persones refugiades, principalment sirianes i palestines. L'actuació es duu a terme a la Unió de Municipis d'Al Fayhaa, 4 municipis del nord del país on hi han arribat més persones cercant refugi i les accions previstes donaran servei a més de 800.000 persones.

L’Agència de Residus de Catalunya participa de forma coordinada amb els altres actors catalans realitzant assistència tècnica en aquest projecte per tal que es puguin recollir les bones pràctiques i l’expertesa en gestió de residus de Catalunya en tot el cicle de la gestió dels residus.

A Catalunya, la delegació ha visitat l’experiència de recollida de residus porta a porta del municipi de Torrelles de Llobregat i la seva planta de compostatge, la recollida de residus de Barcelona a domicilis, grans generadors i als punts verds de barri, així com les instal·lacions de tractament de residus del Consorci per la gestió de residus del Bages, del Consorci per la gestió de residus d’Osona i un Ecoparc de l’Àrea de Barcelona. Les visites i reunions posteriors han permès analitzar i treballar sobre les bones pràctiques, els aprenentatges i les possibles adaptacions d’aquestes al context libanès.