Accés al contingut Accés al menú de la secció
home
Divendres, 27 de gener de 2017

L'Agència de Residus participa a la Conferència final del projecte 'Turkey Compost'


turkey compost

El passat dia 12 de gener, l'Agència de Residus de Catalunya va participar en la Conferència final del projecte europeu "Turkey Compost" a Istanbul, exposant les millors pràctiques que es duen a terme a Catalunya en aquest àmbit.

L’objectiu del projecte Turkey Compost era el d'augmentar les pràctiques de compostatge als municips de Turquia, ajudant els governs locals a implementar la Regulació de Gestió de Residus Orgànics. A més, es volia fer arribar a la població turca informació sobre el compost i, a la vegada, augmentar la cooperació entre els governs locals i organitzacions de la Societat Civil de Turquia i Europa.

Els objectius principals del projecte han estat assolits: contribuir a establir relacions i cooperació entre la societat civil turca i els països membres de la Unió Europea en matèries de medi ambient, canvi climàtic i residus.

En total, s'han efectuat tres visites tècniques per a veure el funcionament del compostatge a Europa i recollir les bones pràctiques: a Itàlia, Espanya (Catalunya) i Bèlgica i a la jornada es van presentar les experiències visitades i un llibre que les recull.

A Catalunya els dies 1 i 2 de desembre es van visitar les instal·lacions de compostatge de Manresa i Mancomunitat La Plana i les experiències de recollida del Pallars Sobirà, Canet, Tiana i Baix Empordà.

Turkey Compost ha estat coordinat per l'ACR+, en col·laboració amb l’associació ecologista turca BUGDAY.