Accés al contingut Accés al menú de la secció
home
Dimecres, 15 de març de 2017

Primera visita de la Comissió de Seguiment per a la problemàtica ambiental de Flix

• La vistia tècnica ha servit per comprovar els treballs de descontaminació que s'estan portant a terme • La secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marta Subirà, encapçala la comitiva i avança que el 27 d’abril hi haurà una nova reunió de la comissió d’experts


Visita Flix

La secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marta Subirà, ha encapçalat avui la visita que els membres de la Comissió d’Informació i Seguiment tècnic per a la problemàtica de Flix han fet a les instal·lacions d’Ercros per comprovar in situ les actuacions de descontaminació que s’estan fent al recinte industrial i a la zona de l’Aubal, en compliment de les resolucions dictades per l’Agència de Residus de Catalunya (ARC). També hi ha assistit el director de l’ARC, Josep Maria Tost. La visita s’emmarca en els compromisos a què es va arribar a finals de gener, quan es va constituir la Comissió.

Subirà ha explicat que a la zona de l’Aubal, que consta de 12 hectàrees, se’n van declarar 3 de contaminades “i ja s’hi estan desenvolupant accions de descontaminació que finalitzaran l’any 2022”, mentre que les 9 restants són “aptes per acollir activitats industrials”. Pel que fa als cinc llocs on els ajuntaments de Riba-roja d’Ebre i Flix van indicar que hi podria haver també punts de contaminats, la secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat ha informat que l’ARC ja ha realitzat prospeccions geofísiques “per comprovar realment si hi ha indicis d’alteració i els resultats ens indicaran si cal fer sondejos”. “En paral·lel –ha continuat–, estem estudiant la documentació aportada per l’empresa”, en relació amb les fases I, II i III del recinte fabril. Subirà ha avançat que el 27 d’abril hi haurà una nova reunió del plenari de la comissió de seguiment, que té com a funció fer un control de les tasques de descontaminació.

Trobareu més informació a la nota de premsa que s'adjunta a continuació.

Més informació