Accés al contingut Accés al menú de la secció
home
Divendres, 03 de març de 2017

Arrenca a Barcelona el projecte europeu ECOWASTE4FOOD per lluitar contra el malbaratment alimentari

L'Agència de Residus de Catalunya hi participa juntament amb sis socis europeus, per tal d'aconseguir canvis en les polítiques europees de gestió dels aliments.


ecowaste4food

La setmana vinent es donarà el tret de sortida a Barcelona al projecte ECOWASTE4FOOD,  després d'haver mantingut una sèrie de reunions de llançament entre els dies 28 de febrer i 1 de març.  En aquest projecte hi participen autoritats locals i regionals de set països a tot Europa: Catalunya, a través de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC); França; el Regne Unit, Polònia, Itàlia, Grècia i Finlàndia.

El projecte ECOWASTE4FOOD vol fer front a la pèrdua recurrent de fins al 50% de la producció agrícola europea que no es consumeix, i alhora demostrar que els residus d'aliments poden gestionar-se per contribuir a una economia eficient i respectuosa amb el medi ambient.

Durant dos anys, un grup de treball estarà activament involucrat en la selecció de bones pràctiques en cadascun dels territoris participants. Un cop recopilades, aquestes bones pràctiques s’inclouran en un pla d’acció contra el malbaratament alimentari adaptat al territori, que s'aplicarà entre el 2019 i el 2020.

El projecte ECOWASTE4FOOD constituirà una valuosa aportació al debat sobre les futures prioritats dels Fons Europeus de Desenvolupament Regional que es tractarà el 2019.

 

Podeu trobar més informació a la Nota de Premsa que s'adjunta a continuació, a l'enllaç http://www.interregeurope.eu/ecowaste4food/ o contactant amb Samuel Féret feret@iamm.fr  Telf.  +33 608 831 235.

Més informació