Accés al contingut Accés al menú de la secció
home
Divendres, 21 d'abril de 2017

La ciutat de Ferrara acull la segona reunió pel projecte WASTE4FOOD

• L’Agència de Residus de Catalunya, juntament amb sis altres socis europeus, participa en el projecte ECOWASTE4 FOOD, que pretén aconseguir canvis en les polítiques europees de gestió dels aliments


ecowaste4food

Els passats 19 i 20 d’Abril es va celebrar a la ciutat de Ferrara (Itàlia), la segona reunió del projecte ECOWASTE4FOOD, on hi participen autoritats locals i regionals de set països a tot Europa: Catalunya, a través de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC); França; el Regne Unit, Polònia, Itàlia, Grècia i Finlàndia. El projecte vol fer front a la pèrdua recurrent de fins al 50% de la producció agrícola europea que no es consumeix, i alhora demostrar que els residus d'aliments poden gestionar-se per contribuir a una economia eficient i respectuosa amb el medi ambient. ECOWASTE4FOOD "Suport a la innovació ecològica per reduir el malbaratament alimentari i promoure una economia eficient en el consum de recursos” és un projecte europeu Interreg de quatre anys de durada.

Durant dos anys, un grup de treball estarà activament involucrat en la selecció de bones pràctiques en cadascun dels territoris participants. Un cop recopilades, aquestes bones pràctiques s’inclouran en un pla d’acció contra el malbaratament alimentari adaptat al territori, que s'aplicarà entre el 2019 i el 2020.

El projecte ECOWASTE4FOOD constituirà una valuosa aportació al debat sobre les futures prioritats dels Fons Europeus de Desenvolupament Regional que es tractarà el 2019.