Accés al contingut Accés al menú de la secció
home
Dimecres, 04 d'octubre de 2017

L'Agència de Residus de Catalunya finançarà la construcció d'una xarxa de "microdeixalleries" al Segrià

• Les instal·lacions acostaran el servei d’aquests centres de recepció selectiva de productes als ciutadans i actuaran com a àrees d’emergència per dipositar les deixalles quan entri en servei el sistema de recollida porta a porta


El Consell de Direcció de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha aprovat la signatura d’un conveni amb el Consell Comarcal del Segrià per finançar totes les despeses derivades de la creació d’una xarxa d’àrees d’aportació ampliades per a la recollida de residus municipals que donin cobertura als municipis de la comarca que implantaran la recollida porta a porta. La construcció d’aquestes “microdeixalleries”, que tindrà un cost de 200.000 euros, l’assumirà el Consell Comarcal, a qui l’ARC derivarà l’import.

Els municipis on es construiran aquestes instal·lacions són: Alcarràs, Alfarràs, Alguaire, Almatret, Almenar, Artesa de Lleida, Aspa, Corbins, els Alamús, la Granja d’Escarp, la Portella, Llardecans, Maials, Massalcoreig, Montoliu de Lleida, Puigverd de Lleida, Sarroca de Lleida, Seròs, Soses, Sudanell, Sunyer, i Torrebesses.

Aquestes localitats han manifestat l’interès d’iniciar la recollida de les cinc fraccions ordinàries dels residus municipals a través del sistema porta a porta. La majoria d’elles no disposa de centres de recepció selectiva de productes per a la reutilització i de residus municipals per a tractaments posteriors i s’ha optat per construir-hi “microdeixalleries” que faran la funció, alhora, d’àrees d’emergència. És a dir, en aquestes zones s’hi podran dipositar, a més dels residus que es gestionen habitualment a les deixalleries, els ordinaris que no hagin entrat en el circuit del porta a porta, per a casos justificats i d’emergència.

Més informació