Accés al contingut Accés al menú de la secció
home
Dimarts, 15 de novembre de 2016

Consulta el miler d'activitats de la Setmana Europea de la Prevenció


setmana europea

Enguany proposem celebrar el Dia de la Prevenció de Residus d’Envasos: Utilitza’n menys! Els residus d'envasos representen un problema important fruit del nostre estil de vida i del model de consum actual, especialment pel sobreenvasat dels productes.

Envàs es refereix a qualsevol material utilitzat per contenir, protegir, manipular, distribuir i presentar mercaderies. Té molts avantatges però, segons Eurostat, a la Unió Europea s’estan fent servir una quantitat molt alta d’envasos. S’estima que cada persona genera 156,9kg de residus d'envasos cada any, gran part dels quals seria evitable.

Reduir la generació de residus d'envasos no requereix tants esforços i cadascun de nosaltres pot contribuir a aquesta tasca!

El dissabte 19 de novembre de 2016 se celebraran a tot Europa activitats per promoure aquest objectiu comú, raó per la qual disposeu de fitxes d’accions i materials de suport:

  1. Diari de residus, calcula quants envasos generes diàriament!
  2. Bar d’aigües, fes-ne un tast!
  3. Berenar sense residus, dóna’n exemple!
  4. Reutilitzar els envasos, oblida’t d’un sol ús!
  5. Sistema de gots reutilitzables, implementa’l a l’empresa
  6. Decanta’t pels ecorestaurants
  7. Campanya interna de prevenció d’envasos a l’empresa

Recordeu que disposem d’eines de comunicació específiques per a sectors (administracions i associacions, escoles, empreses i ciutadans) que poden facilitar el disseny i desenvolupament d’accions.

La Setmana és un moment òptim per reflexionar sobre els nostres hàbits de consum i producció de cara a reduir la generació de residus i, entre d’altres beneficis, prendre consciència del paper primordial que juga en el canvi climàtic. Les millors accions podran participar al Premi Europeu de Prevenció de Residus.

Anima’t a participar!

“El millor residu és el que no es produeix”