Accés al contingut Accés al menú de la secció
home
Dijous, 28 de setembre de 2017

Conferència internacional de mineria d'abocadors

La Conferència sobre "Mineria d'Abocadors tindrà lloc a Barcelona i Clariana de Cardener els dies 18 i 19 d'octubre respectivament, i està organitzada per la Borsa de Subproductes del Consell de Cambres de Comerç de Catalunya, l'EIT (European Institute of Innovation and Technology) Raw Materials, amb el suport de l'Agència de Residus de Catalunya.


clariana

La Conferència de Mineria d’abocadors es desenvoluparà amb el següent format:

  • Dimecres 18 d'octubre, de 9h a 17h: conferència a Barcelona (Palau Robert, Passeig de Gràcia, 107 08008 Barcelona)
  • Dijous 19 d'octubre, de 8h a 17h: visita guiada al dipòsit de tractament de Clariana de Cardener. (Important: places limitades, es requereix confirmació en el moment d'inscripció).

 

L'objectiu d'aquest jornada és presentar i/o ampliar coneixements sobre la tècnica de mineria d'abocadors, com a suport a l'evolució cap a un model d'economia circular, per reduir l'impacte ambiental de l'eliminació de residus i fomentar al mateix temps la recuperació de recursos materials i energètics dels residus.

Enguany es posa el focus en els antics abocadors urbans i industrials amb la intenció que els assistents coneguin algunes experiències internacionals i locals de mineria d'abocadors i els resultats assolits.

La conferència va dirigida a tècnics municipals de residus, responsables de polítiques de residus, professionals i empreses de gestió de residus, d'operadors d'abocadors, de tecnologies de classificació i reciclatge, així com també consultories, centres de recerca i universitats.

Els temes que es tractaran seran:

  • Política d'abocadors. Reducció de la matèria orgànica i impacte ambiental: emissions de metà, estabilitat del material.
  • Cartografia i avaluació dels recursos dipositats en abocadors.
  • Seguretat, estabilitat del material, riscos, costos
  • Recuperació de l'espai, per augmentar la vida útil dels abocadors existents o altres usos de la terra.
  • Recuperació de materials, costos i valor. RDF i recuperació d'energia
  • Materials fins i matèries primeres crítiques, inclosos els metalls de terres rares.

 

Podeu consultar el programa i el formulari d'inscripció en els enllaços que s'adjunten a l'apartat 'Més informació'

 

Més informació