Environmental Electronic Exchange Language (E3L) és un estàndard desenvolupat per les Comunitats Autònomes per facilitar l'intercanvi d'informació entre les diferents entitats públiques i privades involucrades en el procés de tramitació i intercanvi de dades de caràcter ambiental. Basat en un estudi previ que ha analitzat els fluxos d'informació requerits per la legislació en matèria ambiental a la Unió Europea en general i a Espanya en particular, E3L pretén ser la referència per a la comunicació en qualsevol matèria ambiental, proporcionant d'aquesta manera una tecnologia accessible a totes les parts involucrades o interessades en el procés.

Sens dubte, el consens i harmonització de proporcions i indicadors en matèria ambiental és un dels reptes de la nostra societat, si desitgem oferir polítiques adequades, es requereixen dades adequades en tots els elements de la cadena de fluix de materials. E3L facilita aquest consens i l'harmonització tan necessitada per tots, doncs aporta, no només unes regles d'interconnexió entre plataformes, sinó un verdader manual de bones pràctiques, suportat, a més, en tots els seus elements per la legislació ambiental vigent.

Està previst que el desenvolupament d’aquest estàndard es desplegui de forma gradual per les diferents Comunitats Autònomes. En primera instància s’iniciarà la tramitació i l’intercanvi de dades dins del sector dels residus industrials perillosos, concretament les Notificacions prèvies de Trasllat (NT) i els Documents de Control i Seguiment (DCS) associats.

Destaquem

Projecte E3L
Data d'actualització:  22.06.2010