• Imprimeix

Premis Medi Ambient 2007

Premis Medi Ambient

El Premi Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya en la modalitat d'actuacions de reducció i reciclatge de residus vol reconèixer la contribució de les persones al desenvolupament sostenible del país mitjançant iniciatives i actuacions adreçades a l'assoliment d'objectius de prevenció, reducció, i reciclatge de residus

1. Establiments comercials i activitats de serveiv

 • Àmbit de la prevenció i reducció. Establiments Viena, SA, pel seu esforç en matèria de prevenció a l'hora d'establir un pla de residus basat en la centralització de l'elaboració de productes mediambientalment correctes que abasten els seus establiments, i pel seu caràcter exemplificador en el sector.
 • Àmbit del reciclatge. Cinemes Oscar de Girona, pel seu esforç en la difusió de bones pràctiques de reciclatge, i l'establiment d'un pla de gestió de residus als cinemes que implica clients i treballadors.


2. Entitats socials, associacions i iniciatives ciutadanes

Candidatura on s’han premiat projectes d’inserció sòciolaboral relacionats amb la recuperació i reciclatge de residus:

 • Àmbit de prevenció i reducció. Fundació Futur, perquè basen la seva activitat en el comerç just, la reinserció laboral i la sostenibilitat mitjançant elements respectuosos amb el medi.
  • Menció especial a Reutil, per l'assoliment dels objectius de prevenció amb la creació d'una pàgina web que funciona com a plataforma d'intercanvi gratuït d'objectes.
 • Àmbit de reciclatge. Fundació Marianao, perquè el seu projecte suposa un espai educatiu d'inserció sociolaboral de joves i a la vegada un espai generador de sostenibilitat mitjançant el reciclatge i valorització de bicicletes.
  • Menció especial a CIPO SCCL, per l'assoliment d'objectius de reciclatge a través de la recollida d'oli domèstic en els mercats del municipi de Sabadell.


3. Centres educatius

S’han atorgat cinc premis i una menció especial, i han quedat desertes les categories de Llars d’infants i centres universitaris.

 • Premi d'escoles bressol al Grup Sagessa de Reus, per l'originalitat de la mascota creada, la papallona nona, ànima del reciclatge. Aquest personatge estableix una metodologia de formació educativa envers la recollida selectiva per als més petits, que adopten l'eslògan "Per més petit que sigui jo, també soc un ciutadà com cal", que contribueix a millorar el grau de conscienciació.
 • Premi d'educació infantil al CEIP Enric Grau Fontseré de Flix, per l'originalitat en el desenvolupament del projecte "Jo reciclo, i tu?", portat a terme pels alumnes de 4 anys.
 • Premi d'educació primària a l'Escola Vedruna de Ripoll, per la seva tasca en el conjunt d'accions que fomenten la conscienciació i la participació dels estudiants en la gestió dels residus i l'ecosostenibilitat. Les accions s'emmarquen dins de les Jornades Culturals a l'escola, basades en accions ben plantejades amb un final ben lligat, que consisteix en la distribució de carnets que acrediten els alumnes com a "defensors de la Terra".
 • Premi d'educació secundària a l'IES Vallvera de Salt, pel caràcter exemplificador de les accions realitzades i el seu valor, ja que utilitzen un costum social consumista, com és el regal de l'amic invisible, i el converteixen en un motiu de reutilització de residus, activitat creativa i de canvi d'hàbits on es fa palesa la idea que regalar és donar.
 • Premi de batxillerat i cicles formatius a l'Escola Pia de Sant Antoni, pel treball realitzat en la conscienciació de tot el col·lectiu escolar sobre comportaments sostenibles. És un treball molt participatiu, valorat amb enquestes i estadístiques. És de destacar la redacció d'un manifest amb especial èmfasi sobre la recollida selectiva i la reducció de residus.
 • Premi d'universitat a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), per la seva acció innovadora i de gran interès dins de l'àmbit educatiu i professional com a acció que fomenta la prevenció de residus dins de la línia estratègica "Gestió de residus i ambientalització", que compta amb un programa específic: ambientalitzar la compra i els serveis de la UAB a partir de criteris de sostenibilitat i d'ètica.


4. Ens locals

 • Àmbit de reducció i prevenció. Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, pel caràcter exemplificador de l'actuació que suposa la dotació de bolquers reutilitzables a les escoles bressol i pel servei posterior de recollida.
  • Menció especial a l'Ajuntament de Girona, per la iniciativa de crear un mercat d'intercanvi mitjançant una deixalleria virtual a través de la qual s'encamina l'usuari perquè busqui el millor camí per als seus residus.
 • Àmbit de recollida selectiva i reciclatge. Ajuntament de Barcelona, pel desenvolupament de tallers de valorització de residus en algunes de les deixalleries de Barcelona amb personal provinent de col·lectius d'inserció sociolaboral.
  • Menció especial al Consorci per a la Gestió de Residus del Bages, per fomentar la prevenció dels residus i la seva recollida selectiva a tots els municipis de la comarca, a través del parc ambiental, que representa l'element central de comunicació del Consorci.
Data d'actualització:  09.09.2009