• Imprimeix

Premi Catalunya d'Ecodisseny 2015

 

L’any 2015 ha tingut lloc la primera edició del Premi Catalunya d’Ecodisseny. Aquest nou Premi reconeix productes, productes en desenvolupament i estratègiesde foment de productes, que estiguin dissenyats per millorar el comportament ambiental dels productes i serveis al llarg del seu cicle de vida.

 

En l’edició de l’any 2015 la convocatòria ha estat oberta a dissenyadors (inclosos estudiants) o fabricants de productes o els impulsors d’estratègies tant de Catalunya com de països de l’entorn euromediterrani, gràcies a la col·laboració amb el programa SWITCH-MED i amb el Programa de la Nacions Unides per al Medi Ambient. El Premi ha tingut cinc categories. Les categories A, B, C i D destinades a participants de Catalunya i la categoria E Disseny euromediterrani  adreçada a participants dels 21 països veïns del Mediterrani.

 

El període de presentació de candidatures es va obrir el 15 de gener de 2015 i va durar fins el 28 de febrer de 2015. Es van rebre 194 candidatures (149 de Catalunya i 45 procedents d la resta de països euromediterranis).

 

Durant el mes de juny es van comunicar els resultats de la primera fase del Premi, en la qual 56 candidatures van ser escollides per passar a la segona fase.

 

Finalment el 29 d’octubre de 2015 ha tingut lloc la cerimònia oficial de lliurament del Premi, en la qual es van donar a conèixer els guanyadors així com les mencions que ha atorgat el Jurat als finalistes més destacats.