• Imprimeix

Congrés Catalunya Sostenible

imatge banner
Catalunya se situa al nivell dels països més capdavanters de la Unió Europea en termes de sostenibilitat. Una realitat que ve avalada per anys de feina dedicats a l’avanç decidit en àrees de medi ambient i desenvolupament sostenible.

D’acord amb aquest compromís ambiental, l’Agència de Residus de Catalunya del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i Ecoembes van emprendre l’organització Congrés Catalunya Sostenible. Societat i Medi Ambient. Una trobada que convertí Barcelona en la ciutat de la sostenibilitat durant els dies 27 y 28 de juny.

Durant la jornada del 27 de juny es van compartir i analitzar experiències i tendències en matèria de reciclatge i desenvolupament sostenible, amb l’objectiu d’establir els reptes mediambientals de futur.

El 28 de juny, el punt d’interès es va traslladar al Moll de la Fusta, on va tenir lloc La Festa de la Sostenibilitat, una jornada d’activitats lúdiques i sorpreses dirigides a les famílies, per aprendre a viure de manera sostenible de manera divertida.
Les famílies van poder gaudir de música en directe, actuacions infantils, jocs del reciclatge i tallers per aprendre a ser encara més sostenibles. També s’hi van instal·lar exposicions amb algunes de les activitats que es duen a terme al Departament de Territori i Sostenibilitat i Ecoembes.

Hi va haver un escenari amb música en directe i tots tipus d’animacions. Al matí, van actuar Pep Callau i els Pepsicolen i es va representar el musical El Regne de la Fantasia, de Geronimo Stilton. A la tarda, Cartonutti i les 3RRR van realitzar un show de màgia comunicativa, i van actuar The Mamzelles i The Pinker Tones. Ja a la nit, va ser el torn de Depalet Band, la primera banda que interpreta temes amb instruments construïts amb fusta reciclada provinent de palets, i la Fundación Tony Manero.

Al llarg de tot el dia, es van realitzar tallers i jocs amb material reciclat, i estaven instal·lats diversos inflables. A l’espai de restauració es van poder degustar productes de proximitat, Km0, carns ecològiques i productes Bio, amb vaixelles compostables i/o retornables, i es van realitzar accions per prevenir el malbaratament alimentari i la separació correcta de la brossa.

Hi ha haver una assitència mitjana d'entre 1.500 i 2.000 persones per hora i la participació en totes les activitats va ser permanent i continuada.
foto festa 1
foto festa 2