• Imprimeix

Taller escolar "SOM GENT DE PROFIT"

taller escoles som gent de profit
Taller escoles malbaratament

 

Programa educatiu contra el malbaratament alimentari

L’Agència de Residus de Catalunya,l’Àrea Metropolitana de Barcelona i  l’Ajuntament de Barcelona, van realitzar la campanya de comunicació sobre malbaratament alimentari adreçada a la ciutadania, amb l’objectiu de conscienciar la població.

Com a resultat es va fer la campanya de comunicació “Som gent de profit”, una exposició itinerant amb un taller educatiu que l’acompanya. L’exposició i el taller han itinerant durant dos anys en diferents localitats de Catalunya; fires, museus, espais municipals, etc... i per a diferents tipus de públic: familiar, joves i adults.

Amb l’objectiu d’arribar al públic escolar i poder-li transmetre el missatge de la campanya, s’ha creat una estructura portàtil més àgil i fàcil de transportar i muntar als centres educatius, que va acompanyada d’una seqüència didàctica que la complementa. Ambdues parts, juntament amb un joc digital pensat especialment per a l’activitat, formen un taller escolar que s’ofereix en el marc del programa escolar “Som gent de profit” durant el curs a escoles verdes.

 

 

 

L’ARC ofereix de forma gratuïta els tallers a escoles verdes de tot Catalunya que vulguin participar en el programa escolar.

El taller va adreçat a l’alumnat d’entre 7 i 14 anys

Educació Primària (de 2n a 6è curs)

Educació Secundària Obligatòria (1r i 2n curs)

Els continguts i les dinàmiques del taller estan adaptades en funció de les característiques dels participants de cada nivell educatiu.

L’activitat té una durada de 1.30

 

 

 Objectius:

  • Difondre el concepte de malbaratament alimentari.
  • Conscienciar la població del fet que malbaratant aliments llencem els diners que ha costat produir-los, els recursos naturals invertits i desaprofitem un recurs molt valuós.
  • Donar a conèixer algunes de les causes del malbaratament i les seves conseqüències socials, ambientals i econòmiques.
  • Fomentar i promoure les bones pràctiques.
  • Conscienciar i donar eines per evitar el malbaratament alimentari.

 
Continguts:

  • Causes
  • Conseqüències
  • Bones pràctiques:
    • A l’anar a comprar.
    • Al guardar els aliments.
    • Reaprofitament del menjar sobrant o que s’està fent malbé.

 

Si esteu interessats en participar el programa educatiu, ompliu el formulari: http://somgentdeprofit.cat/tallers/taller-per-a-les-escoles