• Imprimeix

Campanya RAEES 2016 - 2017

RAEE

L’objectiu d’aquesta campanya era aconseguir incrementar la recollida de residus d’aparells elèctrics i electrònics (RAEE) i concretament, involucrar als distribuïdors com a element clau de la recollida de RAEE (petits i grans distribuïdors), i implicant-los de forma activa en la recollida conscienciació del ciutadà.

Les accions són principalment:

  • Informar a la ciutadania que en el moment de comprar un aparell elèctric i electrònic nou, pot depositar l’aparell vell en el punt de venda durant el mes següent a la data de compra de l’aparell nou (en el cas dels grans aparells, la botiga pot recollir-lo a casa).
  • Informar al ciutadà que pot dipositar els RAEE petits en els punts de venda de més de 400 metres quadrats, encara que no n’hagi comprat cap de nou. Aconseguir que el consumidor percebi el comerç com un canal prioritari de recollida de RAEE i així incrementar la seva recollida. 
  • Utilitzar, a part dels mitjans convencionals -TV, Internet, Premsa - un equip d'informadors portaran a terme accions de proximitat a Centres comercials a diferents punts del territori.

 

Tot i que aquesta és una campanya destinada a incrementar la recollida selectiva d'aparells elèctrics i electrònics en desús, l'Agència de Residus de Catalunya recorda que la prioritat del consumidor ha de ser la reparació i la reutilització d'aquests productes, el que suposa allargar la vida útil i col·laborar amb la correcta gestió dels residus. Aquesta és l'opció que s'ha de valorar abans. Si no pot, el consumidor disposa del sistema de recollida selectiva que l'administració estableix per garantir el seu reciclatge: deixalleries o punts verds i, ara, també, totes les botigues d'electrodomèstics, d'acord amb els requisits que estableix el Reial Decret.

Data d'actualització:  12.05.2016