• Imprimeix

Campanya "Et necessitem, recicla"

Campanya EE EV 2018

Aquesta campanya té per objectiu fomentar la recollida selectiva dels residus. Amb el lema “Et necessitem, recicla”, s’adreça a les persones que encara no participen en el procés de la recollida selectiva dels residus i les convida a fer-ho. 

L’impacte de no ‘reciclar’

En els diferents elements de la campanya s’exposen les excuses habituals que esgrimeix qui encara no recicla: ‘no tinc temps, em manca espai a la cuina, els contenidors estan lluny...’ Unes raons que es fan petites davant dels grans problemes ambientals ocasionats per una gestió irresponsable dels residus: l’augment de les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle que contribueixen al canvi climàtic, l’impacte de les deixalles marines i plàstics de tot tipus als mars i als seus ecosistemes, o la sobreexplotació dels recursos naturals.

Tot plegat, sense comptar els costos econòmics que han d’assumir les administracions per gestionar i intentar recuperar els residus que no s’han separat bé en origen, construint instal·lacions de tractament mecànic-biològic del rebuig. 

El to de la campanya és greu i seriós.

Està finançada íntegrament els Sistemes Integrats de Gestió (SIG) Ecoembes, l’organització ambiental  sense ànim de lucre que promou l’economia circular a través del reciclatge d’envasos, i Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d'envasos de vidre a tot l'Estat.  

 

Emissió: del 21 de desembre de 2018 al 31 de gener de 2019

 

Data d'actualització:  21.12.2018

Informació relacionada