• Imprimeix

Cubells de tipus airejat i bosses compostables

Els cubells airejats o perforats són similars als tradicionals amb la particularitat de que disposen d’una sèrie de perforacions i obertures a les parets i tapa.

Les bosses compostables estan fetes de materials 100% compostables (la seva procedència pot ser tant de fonts renovables com de fonts fòssils) i es descomponen durant la fase de degradació de la matèria orgànica a través de processos de biodegradació o compostatge.

L’ús de cubells airejats, junt amb les bosses compostable, presenten una sèrie d’avantatges respecte a d’altres sistemes. Permeten la transpiració del líquid en forma de vapor que contenen les restes orgàniques. D’aquesta manera, s’evita l’acumulació de lixiviats, es redueix el pes dels residus, i s’optimitza la resistència de la bossa compostable. També, es comprova una reducció de les olors generades per possibles fermentacions anaeròbiques de la FORM.

Per garantir que les bosses són compostables, han de estar certificades d’acord amb les normes internacionals com la EN 13432 i la EN 14995. El Departament de Territori i sostenibilitat les homologa i identifica mitjançant el Distintiu de garantia de qualitat ambiental. Aquests són els principals distintius identificatius:

cubells

logos
Data d'actualització:  22.03.2017