• Imprimeix

Dia de la Prevenció

En cada edició de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus es promou la celebració d'actes comuns a tot Europa, basats en una mateixa metodologia i amb l’objectiu comú d’augmentar el seu impacte real en la prevenció de residus.

 

El dia 17 de novembre del 2018 es celebra el dia de la prevenció de residus perillosos. Reduir la perillositat dels residus per evitar efectes nocius en els éssers vius i el medi ambient, és una mesura en la prevenció de residus, esglaó prioritari de la jerarquia de gestió de residus d’acord amb la Directiva Europea de Residus i el Precat2020.
Reduir o restringir l’ús de substàncies perilloses és també un requisit previ per a l’establiment d’una economia circular, ja que afavoreix la recirculació de materials, simplifica el procés per establir una simbiosi industrial en un territori i permet reduir els costos de la recollida selectiva i del procés de reciclatge dels residus.
#timetodetox

El dia 18 de novembre del 2017 es celebrarà el dia temàtic de la prevenció sota el lema "Donem-li una nova vida". L'objectiu és mostrar estratègies i accions centrades en allargar la vida dels productes des de la reutilització i la reparació. Es promouran mercats d'intercanvi o de segona mà, tallers per aprendre a reparar, tallers per personalitzar objectes, campanyes per promoure la donació de recursos d'empreses cap a entitats socials, visites i portes obertes a centres i deixalleries que promouen la reutilització... accions amb una vocació comuna: donar una nova vida!

 

El dissabte 21 de novembre de 2015 es va celebrar el dia temàtic de la prevenció centrat en la Desmaterialització: Fer més amb menys! L’ús de menys materials es tradueix directament en una menor producció de residus i en una major eficiència en l’ús dels recursos.

I a tot Catalunya s’organitzen activitats per promoure l’economia col.laborativa. Un nou enfoc pels mercats de segona mà o d’intercanvi, tallers de reparació i reutilització... compartim per reduir!  Fomentem serveis i accions que ens vinculin al territori (fomentar el servei de les biblioteques, regalar cultura si promous el regal immaterial, socialització de llibres a les escoles...),  tallers d’ecodisseny o nous materials, etc. A continuació trobareu tot el material per poder promocionar, organitzar i quantificar el que podem evitar en un dia. 

 

El dissabte 16 de novembre de 2013 es va celebrar el dia temàtic de la Reutilització, organitzant-se a tot Catalunya activitats per promoure-la: mercats de segona mà, mercats d'intercanvi, maratons de reparadors, activitats de re-creació, fires i tallers de reparació, recollida de roba/joguines/electrodomèstics, etc. Aquí trobareu tot el material per poder promocionar, organitzar i quantificar el nombre d'objectes reparats i reutilitzats en un dia.

Data d'actualització:  12.06.2018