Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Àmbits d'actuació  > Prevenció  > Setmana Europea de la Prevenció de Residus  > Dia temàtic de la Prevenció
 

Dia temàtic de la Prevenció

En cada edició de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus es promou la celebració d'actes comuns a tot Europa, basats en una mateixa metodologia i amb l’objectiu comú d’augmentar el seu impacte real en la prevenció de residus.


Dia temàtic 2017: Donem-li una nova vida

El dia 18 de novembre del 2017 es celebrarà el dia temàtic de la prevenció sota el lema "Donem-li una nova vida". L'objectiu és mostrar estratègies i accions centrades en allargar la vida dels productes des de la reutilització i la reparació. Es promouran mercats d'intercanvi o de segona mà, tallers per aprendre a reparar, tallers per personalitzar objectes, campanyes per promoure la donació de recursos d'empreses cap a entitats socials, visites i portes obertes a centres i deixalleries que promouen la reutilització... accions amb una vocació comuna: donar una nova vida!

Dia temàtic 2016 : Prevenció de residus d'envasos 2016: Utiliza'n menys!

El dissabte 19 de novembre de 2016 es celebrarà el dia temàtic de la prevenció de residus d’envasos a tot Europa. A Catalunya es promouran activitats com per exemple tallers d’ecodisseny d’envasos, accions per promoure els envasos reutilitzables, accions per evitar el sobreenvasat, campanya de promoció de l’ús d’envàs porta-viandes a l’escola i a la feina, berenars o festes sense envasos d’un sol ús, etc.

Dia de la Desmaterialització 2015: Fer més amb menys!

 

El dissabte 21 de novembre de 2015 es va celebrar el dia temàtic de la prevenció centrat en la Desmaterialització: Fer més amb menys! L’ús de menys materials es tradueix directament en una menor producció de residus i en una major eficiència en l’ús dels recursos.

I a tot Catalunya s’organitzen activitats per promoure l’economia col.laborativa. Un nou enfoc pels mercats de segona mà o d’intercanvi, tallers de reparació i reutilització... compartim per reduir!  Fomentem serveis i accions que ens vinculin al territori (fomentar el servei de les biblioteques, regalar cultura si promous el regal immaterial, socialització de llibres a les escoles...),  tallers d’ecodisseny o nous materials, etc. A continuació trobareu tot el material per poder promocionar, organitzar i quantificar el que podem evitar en un dia. 

Dia del Malbaratament Alimentari 2014

 

El dissabte 22 de novembre de 2014 es va celebrar el dia temàtic de la prevenció del Malbaratament Alimentari i organitzant a tot Catalunya activitats per promoure-la: tallers d'aprofitament de sobrats, auditories a les escoles, recollida d'excedents comestibles per entitats socials, etc. A continuació trobareu tot el material per poder promocionar, organitzar i quantificar el que podem evitar llençar en un dia.

Dia de la Reutilització 2013

 

El dissabte 16 de novembre de 2013 es va celebrar el dia temàtic de la Reutilització, organitzant-se a tot Catalunya activitats per promoure-la: mercats de segona mà, mercats d'intercanvi, maratons de reparadors, activitats de re-creació, fires i tallers de reparació, recollida de roba/joguines/electrodomèstics, etc. Aquí trobareu tot el material per poder promocionar, organitzar i quantificar el nombre d'objectes reparats i reutilitzats en un dia.


Data d'actualització: 30.09.2013