• Imprimeix

Consells

Un consum més responsable dels aliments

Destaquem

Un consum més responsable dels aliments

Propostes per a prevenir i evitar el malbaratament alimentari 

  • Integrar i prioritzar la prevenció del malbaratament alimentari en el conjunt d'accions de responsabilitat social corporativa
  • Formació dels treballadors per prevenir el malbaratament alimentari
  • Buscar sinèrgies, unificar esforços i compartir experiències amb altres productors i fabricants per a la prevenció del malbaratamient alimentari.
  • Introduir mesures per a la millora de la gestió del producte dels supermercats
  • Fomentar el canvi d’hàbits en la gestió dels productes amb la data de caducitat a punt de vèncer
  • Implicar el treballador en la prevenció del malbaratament
  • Fer una correcta segregació en origen del residu alimentari
  • Normalitzar l’acció d’endur-se el menjar sobrer dels establiments de restauració
  • Adequar la ració a la demanda del client
  • Diagnosticar el nivell de malbaratament alimentari als restaurants
  • Promoure el consum de productes locals i de temporada
    • Canviar hàbits de compra i consum
    • Considerar la cuina com a element de valor
    • Implicar activament les famílies i escoles

    Informació relacionada:

    Família i Escola. Recomanacions sobre malbaratament alimentari

    Què pots fer tu per aprofitar el menjar?

    Comprova la caducitat dels aliments