Accés al contingut Accés al menú de la secció
 

Consells


Accions pels productors i fabricants

  • Integrar i prioritzar la prevenció del malbaratament alimentari en el conjunt d'accions de responsabilitat social corporativa
  • Formació dels treballadors per prevenir el malbaratament alimentari
  • Buscar sinèrgies, unificar esforços i compartir experiències amb altres productors i fabricants per a la prevenció del malbaratamient alimentari.
  • Accions per a la distribució i la comercialització

  • Introduir mesures per a la millora de la gestió del producte dels supermercats
  • Fomentar el canvi d’hàbits en la gestió dels productes amb la data de caducitat a punt de vèncer
  • Implicar el treballador en la prevenció del malbaratament
  • Fer una correcta segregació en origen del residu alimentari
  • Accions dels serveis de càtering i restauració

  • Normalitzar l’acció d’endur-se el menjar sobrer dels establiments de restauració
  • Adequar la ració a la demanda del client
  • Diagnosticar el nivell de malbaratament alimentari als restaurants
  • Promoure el consum de productes locals i de temporada
  • Accions de prevenció del ciutadà

  • Canviar hàbits de compra i consum
  • Considerar la cuina com a element de valor
  • Implicar activament les famílies i escoles


  • Data d'actualització: 23.07.2013