Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Àmbits d'actuació  > Prevenció  > Malbaratament alimentari
 

Malbaratament alimentari

Del total de residus municipals que es generen a Catalunya 1,18 milions són fracció orgànica, és a dir, restes de menjar, de les quals 262.000 tones són aliments malbaratats. Això correspon al 6,3% del total de residus municipals generats a Catalunya, i equival a dir que un català malbarata cada any prop de 35 kg de menjar.

Dimensionar el fenomen del malbaratament alimentari és important de cara a identificar les causes, conseqüències i impactes socials, econòmics i ambientals que se'n deriven d'aquesta mala praxis. Però també ho és identificar estratègies que permetin actuar en la bona direcció.

Els aliments constitueixen un recurs valuós que cal gestionar i consumir amb la màxima cura i responsabilitat. Cal introduir entre tots els actors socials, un canvi de comportament i d'actitud, encaminat a recuperar el seu valor per prevenir-ne el malbaratament. Moltes entitats juguem un paper clau per combatre'l, i ja estan plantejant estratègies, recursos i propostes d'actuació per donar una resposta adequada. En aquest sentit, aquesta informació pretén ser una finestra a les accions que tant l'ARC com també altres actor estan desenvolupant per ajudar, entre tots, a prevenir el malbaratament d'aliments.