• Imprimeix

Segona reunió del Comitè Estratègic del projecte ECOWASTE4FOOD

19/12/2017 12:12
ecowaste

Avui s’ha reunit a l’Agència de Residus de Catalunya per segona vegada el Comitè Estratègic Català del projecte ECOWASTE4FOOD, format per nombroses entitats públiques i privades que duen a terme diferents projectes i iniciatives per evitar el malbaratament alimentari a Catalunya.

En la reunió, s’ha fet un balanç de les accions dutes a terme a Catalunya durant el primer any del projecte, donant especial protagonisme a les Cross Visits que es van realitzar els dies 17, 18 i 19 d’octubre en el territori català. Alguns dels participants de la reunió d’avui van fer d’amfitrions en aquestes visites que van rebre una delegació de França, el Regne Unit, Polònia, i Itàlia, per conèixer de primera mà diverses iniciatives pioneres en la lluita contra el malbaratament alimentari amb la voluntat d’aportar exemples pràctics de bones pràctiques que serveixen de manera efectiva per la reducció del malbaratament d’aliments.

En la reunió, s’ha abordat la planificació dels propers passos a donar de cara al 2018, quan integrants del Comitè Estratègic visitaran altres països europeus també amb la voluntat de recopilar bones pràctiques per evitar el malbaratament d’aliments.

El projecte ECOWASTE4FOOD vol fer front a la pèrdua recurrent de fins al 30% de la producció agrícola europea que no es consumeix, i alhora demostrar que els residus d'aliments poden gestionar-se per contribuir a una economia eficient i respectuosa amb el medi ambient. ECOWASTE4FOOD "Suport a la innovació ecològica per reduir el malbaratament alimentari i promoure una economia eficient en el consum de recursos” és un projecte europeu Interreg de quatre anys de durada.
El projecte ECOWASTE4FOOD constituirà una valuosa aportació al debat sobre les futures prioritats dels Fons Europeus de Desenvolupament Regional que es tractarà el 2019.