• Imprimeix

Sessions territorials informatives sobre la gestió dels residus municipals per als ens locals

S’informarà també de l’Ordre APM/1007/2017 sobre normes generals de valorització de materials naturals excavats, de modificacions sobre la normativa de residus de la construcció i demolició, i dels criteris de retorn del cànon 2019.

25/09/2018 00:09

Entre el proper 10 i 19 d’octubre tindran lloc les sessions territorials informatives sobre la gestió dels residus municipals al 2017. Aquestes sessions, que es fan cada any, consisteixen en una presentació com ha estat la gestió dels residus municipals l’any anterior en un territori de Catalunya en concret. Posteriorment es presenten diversos temes que l’Agència de Residus de Catalunya troba adient comunicar.

Enguany, després de la presentació de dades territorials, es parlarà del següents temes: Ordre APM/1007/2017, de 10 d’octubre, sobre normes generals de valorització de materials naturals excavats per a la seva utilització en operacions de rebliment i obres diferents d’aquelles en què es van generar; modificacions sobre la normativa de residus de la construcció i demolició; i, finalment, dels criteris de retorn del cànon 2019.

Aquestes sessions s’adrecen als ens locals, concretament als tècnics municipals que s’ocupen de la gestió de residus. La convocatòria de les sessions territorials informatives es difon als mitjans de comunicació, per la qual cosa assisteixen a la primera part de la sessió, consistent en la presentació de les dades de la gestió dels residus municipals.

Amb tot es faran 5 sessions, una a Manresa el dia 10 d’octubre, a Girona al dia 15, a Barcelona el 16, a Tarragona el 18 i a Lleida el 19. Així s’oferiran xifres de la Catalunya Central, de les comarques de Girona, de la Regió Metropolitana, de l’àrea de comprèn Terres de l’Ebre i Camp de Tarragona i de l’Alt Pirineu i Terres de Lleida.

La presentació de les dades territorials la farà el director de l’Agència de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost, mentre que els temes de la segona part del matí els presentaran tècnics de l’Agència de Residus de Catalunya.

Aquestes sessions territorials s’organitzen després de la roda de premsa de presentació de les dades de generació de residus municipals a Catalunya durant l’any 2017, que es va fer a Barcelona el passat 30 de juliol.

Al document PDF ubicat en aquesta pàgina podeu consultar el programa previst d’aquests sessions. La participació a les sessions és oberta i gratuïta però és imprescindible inscriure-s’hi. Podeu accedir en aquesta pàgina al formulari d’inscripció. Per dubtes i aclariment podeu telefonar al Departament de Comunicació de l’Agència de Residus de Catalunya.