• Imprimeix

Socis italians del projecte ECOWASTE4FOOD recopilen bones pràctiques contra el malbaratament alimentari a Catalunya

04/06/2018 09:06

L’Agència de Residus de Catalunya ha actuat com a amfitriona en una visita tècnica els dies 29, 30, 31 de maig en el marc del projecte europeu ECOWASTE4FOOD. Representants de la ciutat de Ferrara (Itàlia),han visitat Catalunya per conèixer de primera mà algunes de les experiències de prevenció del malbaratament alimentari en el territori català.

Durant els tres dies de duració de la missió, s’han visitat projectes de gestió d’excedents d’aliments, com eQuàliment, el Banc d’Aliments de Barcelona o el Projecte Espigoladors, així com restaurants que reaprofiten aliments altrament descartats: Restaurant Semproniana i Restaurant Tasta’m.

Les conclusions foren que totes les experiències recopilades es poden replicar fàcilment al territori italià i que són susceptibles de formar part del Pla d’Acció per reduir el malbaratament alimentari del territori de Ferrara.

Sobre ECOWASTE4FOOD

Al projecte ECOWASTE4FOOD hi participen autoritats locals i regionals de set països a tot Europa: Catalunya, a través de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC); França; el Regne Unit, Polònia, Itàlia, Grècia i Finlàndia. El projecte vol fer front a la pèrdua recurrent de fins al 50% de la producció agrícola europea que no es consumeix, i alhora demostrar que els residus d'aliments poden gestionar-se per contribuir a una economia eficient i respectuosa amb el medi ambient. ECOWASTE4FOOD "Suport a la innovació ecològica per reduir el malbaratament alimentari i promoure una economia eficient en el consum de recursos” és un projecte europeu Interreg de quatre anys de durada.

Des del gener de 2017, un grup de treball ha estat activament involucrat en la selecció de bones pràctiques en cadascun dels territoris participants. En finalitzar 2018 i amb les bones pràctiques recopilades, aquestes s’inclouran en un pla d’acció contra el malbaratament alimentari adaptat al territori, que s'aplicarà entre el 2019 i el 2020.

El projecte ECOWASTE4FOOD constituirà una valuosa aportació al debat sobre les futures prioritats dels Fons Europeus de Desenvolupament Regional que es tractarà el 2019.