• Imprimeix

Reserva la data per la 16a Jornada de Prevenció de Residus: "Simbiosi industrial, la via cap a l'economia circular"

El proper 21 de novembre tindrà lloc la 16a Jornada de Prevenció de Residus, al campus de la Ciutadella de la UPF. La temàtica escollida és "Simbiosi industrial, la via cap a l'economia circular"

24/07/2018 12:07
16a jornada prevenció

La simbiosi industrial és una estratègia empresarial que busca millorar l’eficiència en l’ús dels recursos (materials, energia, aigua, béns, experiència, logística...) aprofitant les sinergies entre les empreses i, per tant, reduint-ne els costos i augmentant-ne els beneficis. Permet a les empreses comprar i vendre o compartir recursos, com ara recursos utilitzables per tercers (com els subproductes), perduts (com la calor residual), no usats (com l’aigua de pluja) o compartibles (com els magatzems o el transport).

La simbiosi industrial ha emergit com una estratègia que permet millorar les condicions ambientals en tancar el cercle en l’ús de recursos, reintroduint materials i productes en els processos productius. En aquesta jornada volem presentar diferents casos d’èxit d’aquesta estratègia i estimular un debat entre els diferents actors per aprofundir en la seva implantació.

Més informació