• Imprimeix

Jornada "Novetats en el món dels residus: Catalunya, Europa i Xina"

Tindrà lloc el proper divendres 9 de febrer, de 9h a 13:30h, a Foment del Treball, Via Laietana 32 de Barcelona.

02/02/2018 15:02

Foment del Treball organitza una jornada sobre les novetats en el món dels residus, en la qual l'Agència de Residus hi participa com a col·laborador, juntament amb l'Associació Catalana d'Instal·lacions de Tractament de Residus Especials (ACITRE).

L’objectiu d'aquesta sessió és analitzar les implicacions pràctiques per a les empreses de les novetats que comporta l’entrada en vigor del Decret 152/2017, sobre la classificació, codificació i les vies de gestió dels residus a Catalunya, i la recent publicació de la seva Guia de desenvolupament. 

Per la seva part, la Comissió Europea ha publicat la Comunicació (2018)28 final sobre l’Estratègia Europea del Plàstic en l’Economia Circular, amb la que pretén assentar les bases per una nova economia del plàstic, que afectarà a tota la cadena de valor d’aquest material.

Per últim, en el mes de gener va entrar en vigor la prohibició de la Xina, comunicada a l’Organització Mundial del Comerç el passat estiu, d’importar residus d’altres països.

Aquestes novetats presenten doncs un nou escenari normatiu per a la gestió empresarial dels residus, que serà tractat àmpliament en aquesta jornada de caràcter tècnic. 

Us hi esperem.