• Imprimeix

L’ARC organitza la Jornada “Noves tendències en recollida selectiva a Catalunya”  

Les sessions tindran lloc al Campus Nord de la UPC de Barcelona, concretament a l’edifici Vèrtex.

11/05/2018 13:05
Noves Tendències en la recollida selectiva a Catalunya

 El proper dijous 7 de juny de 2018 se celebrarà la Jornada “Noves Tendències en la recollida selectiva a Catalunya”. L’Agència de Residus de Catalunya l’organitza amb l’objectiu de posar en comú i donar a conèixer les tendències actuals i les noves propostes que s’estan duent a terme a diversos llocs de Catalunya per millorar els índexs de recollida selectiva i el servei que s’ofereix als ciutadans en aquesta matèria. És una trobada, en aquest sentit, d’actualitat adreçada als tècnics que treballen als municipis.

El programa es pot dividir en tres parts, entre les 9 h i les 11.15 h, que és l’hora en què hi haurà la pausa, s’han previst dues sessions. La primera serà sobre la situació de la recollida selectiva a Catalunya en el nou context català i europeu i la segona serà una presentació sobre les novetats en els sistemes de recollida selectiva a les grans ciutats, on podrem veure l’exemple de Lleida i de Barcelona a càrrec dels representants de les administracions que sobre aquesta matèria s’ocupen.

A partir de les 11.45 h començarà la tercera sessió on s’organitzaran grups i els assistents podran triar entre els temes (noves tendències) que més els interessa conèixer. Entre les propostes hi ha, a tall d’exemple, contenidors tancats amb identificació a la comarca de la Garrotxa, contenidors oberts amb control d’ús a l’Urgellet, etcètera. En acabat, es farà una posada en comú dels treballs de grups

A la tarda hi haurà quatre sessions més: Els exemples de Riudecanyes i Vilablareix sobre pagament per generació, hi haurà presentació sobre residus comercials i de serveis a l’àrea metropolitana de Barcelona, una presentació per conèixer com es gestiona la fracció orgànica en grans productors com és l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona. En acabat, preguntes i, ja a la part final, “Anàlisi de les noves tecnologies i innovació en el servei de recollida selectiva” i la jornada acabarà amb un espai de temps per posar en contacte ens locals i empreses que subministren serveis i intercanvi de coneixement.

Si esteu interessats en aquesta matèria podeu consultar la plataforma d’informació i coneixement www.residusmunicipals.cat que és un web que conté un recull extens de bones pràctiques sobre experiències de gestió de residus que s’han posat en pràctica amb èxit i es posen a l’abast de tots els municipis del país perquè es puguin posar en pràctica. És a la vegada una plataforma oberta on qualsevol municipi per publicar-hi informació i punts de vista en aquesta matèria.